pátek 9. ledna 2009

Dumavá otázka

Přiznávám se, že to není z mé hlavy, ale zaujalo mě to, tak proč se nepodělit?
Představte si, že odjíždíte do ciziny na čtvrt roku. To znamená, že v batohu / kufru máte sbaleno všechno! Plus teda máte příruční zavazadlo s doklady (tím se nám dostávají ze hry, protože je to jiná "kategorie"). Nemilou shodou náhod se zrovna vaše zavazadlo nenávratně ztratí! A přichází ona dumavá otázka - co budete postrádat nejvíc?
A jaká je má odpověď?
  • zelený sešitek (deníkem, prosím, nenazývat - jiná kategorie ;))
  • věci, které se váží k lidem (vím minimálně o jedné věci, kterou bych měla určitě sbalenou)
  • mrzela by mě lžička a hrnek, ale to jsou věci, kterou jsou nějak nahraditelné, i když by to nebyly ty, které toho se mnou tolik zažily
  • plus mě ještě napadá notebook, protože v něm mám taky kus "sebe" a ostatních lidí...
Jak jste na tom vy? Podělte se s okolím...

6 komentářů:

Maggi řekl(a)...

Hola hej!

Hm hm hm....tož mně by asi chyběl blok, kalendář a adresář. To proto, že ve všech třech mám spoustu dat, vzpomínek, poznámek a hafo vložených věcí!

I když...to je totiž hrozně sporný, protože ty vzpomínky má stejně člověk v hlavě a vlastně kdyby ten batoh ztratil, tak žádnou vzpomínku by defacto nemusel ztratit....ale zase ty slova, poznámečky, fotky,...ty vzpomínky, události a situace přivolají..

No a pak trochu materialisticky - bylo by mně líto mého úžasného vnitřně oranžového spacáčku =)))

Kalushka řekl(a)...

Určitě diář, mobil a notebook. Mám v nich spoustu důležitých informací, v mobilu spoustu krásných i jinak důležitých smsek.

Iveta Zieglová řekl(a)...

Zajímavá otázka:-) Chyběla by mi gemma (přece bych nejela s kufrem!), protože se mnou procestovala kus světa. Chyběl by mi můj černý sešítek. Hrneček, protože jím protekly nejen hektolitry kávy, ale i šest let na gymplu a nespočet táborů a akcí. Mobil, protože je v něm spousta kontaktů na lidi, co mám ráda, a taky staré esemesky, o které bych nerada přišla...a zbytek by se asi dal postrádat:)

Ježo řekl(a)...

A já se tedy doplním, že já jsem jako "opravdu osobní věci" označil notebook a foťák. Notebook proto, že v něm mám spoustu osobních věcí, fotek a vzpomínek a foťák proto, že se jedná o velice důležitý prostředek, kterým vedu komunikaci s ostatním světem a přece jen, ten můj mám už trochu "ošahaný".

Při jiné situaci, jako např. při stěhování, by se do seznamu dostalo i asi dalších pár věcí, ale to už je jiné zadání.

Kalushka řekl(a)...

Vidíš, batoh a žebradlo a hlavně moje čtyři roky staré náramkové džíny! Na ty jsem úplně zapomněla!

Dárky řekl(a)...

Jak tak nad tím přemýšlím tak až na dva černé sešity a diář by mi nechybělo asi nic.Možná zubní kartáček, protože bez toho si život neumím představit:-) ale ten se dá zase snadno sehnat...
A proč zrovna dva černé sešity a diář? Diář je moje hlava, teď jsem ho na pár dní ztratila a najednou jsem byla úplně mimo obraz, nevěděla jsem co kdy, kdy jak a kam...navíc jsou to vzpomínky, když jím listuju a vidím, kde jsem ten den měla být a byla jsem tam tak se mi ta akce vybaví a já z ní mám poněkolikáté radost. A sešity proto, že jsou moje srdce. Jeden je můj osobní, kam si píšu postřehy ze světa kolem a druhý, ten je veřejný je pro inspiraci a zajímavé věci, které kolem proletí...