pondělí 22. března 2010

Sněhurka s Robertem

Včera jsme byly se sestrou v divadla na Sněhurce a sedmi trpaslících - pohádkový muzikál v režii Stano Slováka (to je důležitý :)).
Chytly jsme naprosto úžasné obsazení: Igor Ondříček v roli Prófy, Vojtěch Blahuta jako Šmudla, Petr Štěpán v roli myslivce a především Robert Jícha jako princ! Celkově se mi představení opravdu líbilo - bylo živé, hravé, člověka opravdu strhlo!

Když byli na scéně trpaslíci, tak se člověk vždycky pobavil - dělali neskutečné blbosti. Myslím, že herci si to musí opravdu užívat! Ale takový postřeh - ostatní trpaslíci Šmudlu neskutečně šikanují! I když je pravda, že on je tím strašně roztomilý... :)
Abych nezapomněla - macecha v roli Milana Němce. Jediná záporná postava celého představení. Líbilo se mi, jak roli pojali. Byla opravdu strašidelná, ale odlehčená - děti se jí bály i se jí dokázaly zasmát, což mi přijde pozitivní.
Štěpán mi v roli myslivce opravdu sedl! Líbil se mi tu nejvíc ze všech rolí, kde jsem ho kdy viděla. Člověk s myslivcem, který každým krokem o rok stárnul a bloudil lesem opravdu soucítil... Perfektní bylo jeho splynutí s lesem - dokonalost!

Plus jsme měly s Ferdou chvíli, kdy jsme vyprskly smíchy! To se musím podělit:
Princ: "Kdo jsi, člověče?"
Myslivec: "Myslivec, pane. Obyčejný lesník."
(Kdo neviděl Vraždu šuhajkou, nepochopí...)

To nejlepší na konec - Robert Jícha. Já toho chlapa prostě zbožňuju! Líbí se mi už skoro deset let (přesně 19.11.2000 jsem ho viděla poprvé v roli Benvolia v Romeo a Julie - sorry, moje zvrhlost :)). Ale ono nejde jenom o to, jak vypadá. Spíš jde o to, že jeho hlas je naprosto nezaměnitelný! Ten nejde zapomenout a hlavně nezapadne - jeho hlas prostě poznáte. Už jsem ho slyšela ve všech možných rolích a vždycky na mě udělal ohromný dojem. Pro představu: Jesus Christ Superstar znám v podání Kamila Střihavky (jenom z CD, ale i tak) a Roberta Jíchy - ač mám Kamila opravdu ráda, protože jeho výšky jsou nenahraditelné, tak Robert celkově vede. Vnímáte tu vážnost? (Jestli si chcete udělat malou představu, tak Robert Jícha má na svých stránkách nějaké malé ukázky, ale není to ono - na živo je o 200% lepší.)

PRINC:
Musím ji najít
Tu laň co jsem spatřil
Vydržte přátelé
Vydržte bratři
Jiní už mají
To co jim patří
Proto vás prosím
Ještě den bratři

1 komentář:

Dárky řekl(a)...

Já, já na tomhle byla o den dřív:-) A bylo to opravdu hoddně dobré:-)
Jediný kaz byla Impala, která mi všechny vtipy řekla dopředu:-D