středa 14. dubna 2010

Karcoolka

Ne, to není překlep. Je to název animovaného filmu. Dávno tomu již, co jsem o něm poprvé slyšela, ale teprve teď ho shlédla a stálo to za to! Tak jsem se u filmu už dlouho nepobavila.

Karcoolka žije v lese, kde se za normálních okolností daří cukrářství a obdobným krámkům. Poslední dobou se ale v lese začaly ztrácet recepty a obchůdky krachovat. Karcoolka nechce dopustit také bankrot babiččiny pekárny a proto se rozhodla odvézt recepty do hor, kde žije babička.
U babičky nás čeká obdobný scénář jako je ten klasický. Do toho se ale objeví banda vyšetřovatelů, kteří chtějí přijít na to, kdo recepty vlastně krade. Vrchní vyšetřovací kápo je žabák s fakt dlouhejma nohama. Začíná vyšetřování - postupně jsou vyslýcháni čtyři hlavní podezřelí, kteří se v domečku nacházeli a každý má svoji verzi...
Karcoolka je ta nejnormálnější postava. V normálních dnech na kole rozváží po lese babiččiny dobrůtky a sní o tom, jak se vydá na cesty přes kopec - za dobrodružstvím! Cestou k babičce potká kozla, který je prokletý a může jenom zpívat. Plus pochopitelně vlka...
Vlk - další podezřelý. Fakt brutální borec! :) Jedná se o novináře, který se snaží odhalit toho darebu, co krade recepty. A má bomba společníka - fotografa veverčáka. Veverčák je úplně super, protože je kapánek zrychlenej. A kafe na něho působí jako ještě větší zrychlovadlo - trochu jako když si Pepek námořník šlehne špenát :)
Dřevorubec vlastně ani není dřevorubec... To jenom trénoval svoji roli na filmový konkurz. Jeho normální povolání je jezdit šniclbusem a prodávat šnicl na špejli :) Jeho normálním přízvukem je němčina, ale jak sám říkal při výslechu, tak zvládne i brněnský hantec.
Babička - poslední osoba, která byla "načapaná" v domečku. Ovšem nejedná se o klasickou babičku, která sedí doma a plete. Tato babička je vyznavačka extrémních sportů! A tak není nic neobvyklého, že si občas skočí s padákem, sjede horu na snowboardu či něco obdobného. Pochopitelně ze všech sportů sbírá ocenění.

A kdo je vlastně oním banditou, který krade recepty? Na to se už budete muset podívat sami... A fakt to stojí za to! :)

Žádné komentáře: