sobota 21. srpna 2010

To je tábor!

To si tak ke snídani otevřu Víkend Mladé fronty a kouká na mě třístránkový článek o skautském táboře. Jasně, že jsem ho přečetla jedním dechem!

...
Starat se o děti není jednoduché. Sem tam na mě vyjde i role nočního a denního činovníka. Pak musím zabezpečit hladký chod tábora a dělám něco mezi nočním hlídačem, portýrem, policistou, soudcem a amplionem.

O půlnoci budím hlídku, za niž zodpovídám. Nic. Vyhrožuji, slibuji. Konečně. „Kdyby něco, vzbuďte mě,“ uklidňuju je. A budí. Jednou je děsí ježek, jindy někoho svědí nohy. Ve čtyři už nehlídá nikdo, ale srnec za stany štěká tak, že ho musím zahnat.

V šest ráno se už pokouším roztopit kamna, umýt se, vzbudit služební kolej, nalézt máslo, znovu vzbudit službu, dát jí nože a marmelády, nakrájet chleby a zavelet k hromadnému mazání. Kamna tah mají dobrý, což o to, ale na druhou stranu boj s nimi se stane nepříjemným problémem během celého tábora, vše se totiž kolem nich točí. Zpožďují táborový program, kdy se jim zamane.

...

Koukám, že všude to funguje obdobně! :) Vřele doporučuji přečíst si celý článek!

Pokud je vám to málo skautské tématiky, tak v pátek byl v pořadu Host do domu na Českém rozhlase 2 Permoník (zahraniční zpravodaj Junáka). Je to velice zajímavé povídání nejenom o skautingu! Vřele doporučuji. Celý záznam jde stáhnout na stránkách ČRo.

Žádné komentáře: