neděle 1. listopadu 2015

Pokokos VII. komorní

Podzim se prostě neobejde bez Pokokosu - setkání účastníků Oikosu 2009.
Letos byl dost v ohrožení. Posouval se termín a omluvenky se množily až do dne před odjezdem. Přesto my, 4 věrní, jsme se rozhodli, že i tak nám to stojí za to! Někteří takový víkend potřebovali víc než obvykle (a to nemluvím o sobě)...
A tak se celý víkend nesl nejenom v příjemném povídání a sdělování, co nového se za ten rok či víc událo, ale také ve sdílení těžkých chvil, nepříjemných a nedořešených situací a...nu, jeden člověk musel celý víkend škytat (ale dobře mu tak) :)

V pátek po příjezdu na Modrou (tentokrát jsme spali v budově bývalé ZŠ) jsme se ještě vydali na rozhlednu nad obcí. Naštěstí krásně svítil měsíc, takže to byla pohodička. V takové romantické chvíli se najednou (naprosto "nečekaně") objevilo tekuté štěstí ze Vsetína. Takže ještě větší pohoda! A pak procházkou přes další vyhlídku na Velehrad.

V sobotu jsme se probudili do krásného rána a tak jsme neváhali a vyrazili! Přes čtyři kopečky směr Buchlov - pěkně přes Velehrad, sekvojovec v Chabaních, Břesteckou skálu až na hrad. Vzhledem k tomu, že se jednalo o poslední víkend, kdy měli otevřeno, tak jsme se na prohlídku už nedostali... Takže jsme se alespoň občerstvili, zakoupili suvenýry a přes Barborku (kde jsem zavzpomínala na noc pod stolem) vyrazili zpět.
Na Velehradě jsme se ještě vydali na prohlídku podzemí baziliky. To byl pro mě obrovský zážitek! Troufám si říct, že skoro větší než brněnské podzemí... Takže jestli se sem někdy vypravíte, tak neváhejte navštívit! Já se budu muset vrátit bez tří hladových chlapů :)
Na závěr dne jsme ještě zavítali do archeoskanzenu, kde probíhalo tzv. přivírání skanzenu - ukončování sezóny. A jak se to dělá? Zabijačka, ochutnávka pálenek a kapela. Prostě pohodička!
Navíc se celý den nesl ve znamení farmářských sýrů z Valašska od Mazánka. Tolik různých (a vynikajících) sýrů jsem asi ještě v životě nejedla. A hlavně v takovém množství... Prostě lahoda! :)

V neděli byl další krásný den! My jsme se pobalili a vyrazili pěšky do Starého Města, odkud jsme se vydali už každý vlastním směrem...
I když jsme se sešli v komorním počtu, tak to byl Pokokos, jak se patří! Už teď se těším na ten další :)
Na krásu tamního kraje můžete nahlédnout ve fotogalerii.

1 komentář:

Dan K. řekl(a)...

pěkný fotky :-)