úterý 28. října 2008

Elitní oddíl

Malá vsuvka na úvod. Na podzimkách jsem došla na spoustu čtenářů, o kterých jsem neměla ani to nejmenší tušení, takže tímto vás tu vítám a svým věrným čtenářům děkuji za přízeň :)
Ale teď už k tomu, co mi leží v hlavě!
Zhruba před rokem a půl u nás v oddíle padlo něco stylem, že jsme "elita střediska". Já osobně to ze začátku brala jako srandu. Prostě se nám dařilo dobře pořádat střediskové akce... Ale tato hláška se nějak ujala a to nejenom u vedení! Myslím, že tomu nasvědčují i nášivky "PATŘÍM K ELITĚ", které jsme dostaly od Šmudly a kterou nosím na batohu.
Nechci být nějaká elitářská a myslím si, že ani nejsem člověk, který by svoji příslušnost nějak vyvyšoval nebo jak to říct, ale letošní podzimky mě nějak v názoru, že jsme elita utvrdily (omlouvám se čtenářům z ostatních oddílů).
Přiznávám, bylo nás málo z vedení i dětí, ale! Naše holky se nehádaly, nebrečely, neubližovaly si, nevymýšlely si blbosti, ale chovaly se k sobě krásně, táhly za jeden provaz, člověk jim nemusel stát pořád za zadkem (sorry za ten výraz), prostě byly samostatný! A vedení? Myslím, že jsme se úspěšně staraly celkem dost i o děti z jiných oddílů. Jasně, vlčata neměla na výpravě své rádce a světlušek z Trojky bylo hodně, ale pořád jich z vedení bylo víc než od nás... Copak je to tak náročné postarat se o svoje děti?
A to jsem se nedostala k dnešnímu nastupování do vlaků! Asi je to náročné zavelet k nástupu... Absurdní, že když z jednoho oddílu jsou už pouze dva lidi z vedení a teoreticky mají na starosti jen, aby jejich pět dětí dorazilo do Brna, tak právě oni zavelí k akci, aby všech dalších 50 lidí začalo nastupovat. Blbě se to písemně popisuje, takže až to budete chtít někdo popsat, tak osobně jestli si to ze zkušeností nedokážete představit...
Tož nejsme elita? Už si opravdu myslím, že jsme a pevně doufám, že na tomto postu dokážeme oddíl společně udržet! I když je pravda, že v současné době je hodně silná konkurence! ;)

9 komentářů:

Dárky řekl(a)...

Elitní jsme nejenom tím, jak zvládáme organizaci akcí, elitní jsme i přístupem k sobě navzájem, který je podle mě o hodně jiný než jinde:-)

Kamila řekl(a)...

To máš určitě pravdu! Díky za připomenutí! Myslím, že náš oddíl je opravdu do jisté míry taková dobře fungující rodina nebo jak to říct :)
Vždycky, když je někdo z jiných oddílů u nás na táboře, tak se nestačí divit jakou tam máme pohodovou atmosféru! A nám to přijde normální, ale měly bychom si toho vážit!

Iveta Zieglová řekl(a)...

...a naprosto nejelitnější týpci, jsou spečouni!!! :-)

Káťa řekl(a)...

Ale Pikanti jin docela zdatně konkurují;-)

Káťa řekl(a)...

napotřetí už to mazat nebudu, dneska prostě neumím psát:-/ pardon za chyby

Kamila řekl(a)...

To je v pohodě! Ale jací Pikanti? O tom/nich jsem asi ještě neslyšela...

Iveta Zieglová řekl(a)...

Pikanti jsou (vlastně byli, chdáčci) pikantní špekáčky z naší zahajovací výpravy, které, bůh ví proč, u Mrněte vyvolávaly salvy smíchu :) Ale jinak jsou naše děti naprosto normální :)

Kamila řekl(a)...

Jo tak naše děti jsou naprosto normální! V tom případě jsme naprosto normální i my a všichni okolo jsou úplně divní ;)

barulka řekl(a)...

Myslím že působíme elitně jak zvlášť tak i dohromady, kde se naše síla násobí :-) pohoda pohodička a spečouni s vámi sestry