čtvrtek 11. prosince 2008

Historky z pajdáku IV

aneb o dodržování zkušební řádu (v podstatě školní řád MU).
Studenti i vyučující mají povinnost dodžovat onen slavný zkušební řád. Máme ho na netu a v prváku nám bylo zdůrazněno, že si ho musíme přečíst a řídit se podle něj! Jasně, chápu! Kde bychom bez nějakého řádu, stanov či zákonů byli! Ale podívejme se do praxe!
Jakmile student nedodrží nějaký bod z řádu, tak je to hned jeho chyba, on za to může, on si na to doplatil! Ale když nedodrží řád vyučující, tak se nic neděje a studenti se podle toho musí zařídit!
A tak naše úžasná katedra geografie má vlastní nařízení, že všechny zápočty musí být v ISu zapsané do 19.12. jinak má člověk smůlu. Ale tím nekončím!
Vrchol všeho ovšem přišel od jednoho vyučujícího včera! Krom toho, že po studentech chce něco, co sám neumí, tak pět dní před zápočťákem oznámil, že k uzavření předmětu mu musíme ukázat, jak pracujeme s ArcView (program na vytváření map)! On sám nám to nikdy neukázal a hlavně tím, že to neoznámil na začátku semestru, tak porušuje zkušební řád... A my co? My se všichni můžeme jít klouzat, protože on nesleví, nikdo v tom neumíme a vedoucí katedry je to jedno (ta by ho beztak podržela).
Jinými slovy: studenti musí dodržovat, co si vyučující usmyslí...

4 komentáře:

Ježo řekl(a)...

Jen to pěkně rozmázněte! Vedoucí katedry, akademický senát, děkan, rektor... Možná se pro vás nic nezmění, ale další generace vám budou vděčné!

Kamila řekl(a)...

Už moc není, kde to rozmáznout...
Rozmazává se to už sedm let a vyučující je vždycky někým obhájen. Jeho kauza (studenty nechával dělat svoji práci a pak ji vydával za svou) prošla tiskem, má popotahování u soudu, oficiálních stížností děkanovi bylo milion a pořád učí!
A akademický senát je v současné době kapitola sama pro sebe! Je to zamotaný, ale v podstatě jde o to, že kdyby nebyly problémy na katedře geografie, tak by to bylo v pohodě.

barulka řekl(a)...

U nás jsou zase problémy s vypisováním zkoušek, vyučující to vypisují pozdě nebo třeba jen 2 termíny...taky dobrý

Kamila řekl(a)...

Jo tak to taky důvěrně známe! Buď v klidu :)