neděle 6. října 2013

Pokokos V. na Vsetíně

Zase po roce přišel sraz Oikosáků 2009! :) Tentokrát se jeho organizace ujal Mazánek a tak jsme se vydali na Vsetín...

PÁTEK
Z Brna jsme vyrazili večer autem v počtu 5-ti kusů. Cesta to byla dobrodružná, protože nás provedla všema možnýma i nemožnýma Kotěhůlkama :)
Po příjezdu jsme složili věci na středisku, které nám poskytlo přístřeší a vydali jsme se podle mapky do centra Vsetína do hospody, kde nás očekával zbytek. Hospůdka v takovém irském duchu, která měla fakt svoji atmosféru! Na místě byla ovšem pouze Dytta... Mazi vyrazil pro další 2 lidi na nádraží. Za chvíli jsme se sešli v plném počtu 9-ti účastníků Pokokosu. A jak to zahájit? Když jsme na Valašsku, tak slivovicí! :)
Od Lva jsme se v průběhu večera přesunuli ke Třem opicím a následně na středisko.
A tak nějak se stalo, že spát jsme šli vlastně až ve tři... Ale to vlastně ani nikomu nevadilo :)

SOBOTA
Ehem, nevstávali jsme zrovna brzo... Den začal dobroučkým koláčem a slivovicí. Ano, tak to na Vsetíně funguje :)
Jen co jsme se skutečně probrali, tak jsme vyrazili na místní kopečky. Příjemnou procházkou, něco přes 10 km, jsme se dostali do Liptálu. Tam má tatínek od Mazánka dílnu, ve které společně vyrábí řezbářská dláta a rydla. Je to naprosto neskutečná chaloupka s naprosto neskutečným ateliérem! Už jenom se podívat dovnitř byl zážitek!
V chaloupce nás čekal oběd - řízky, sekaná... A taky domácí buchty ke kafíčku! Prostě totální luxus!
A pak jsme se pustili do tvoření. Vyzkoušeli jsme si jaké je to být řezbářem, malířem nebo keramikem. Prostě na chvíli být umělcem :)
Po tvoření nás čekalo posezení s burčákem, u kterého jsme se dozvěděli, jak Mazi před třemi lety přišel o vlasy :) A pak už busem zpátky do Vsetína.
Navštívili jsme místní malou horostěnu. Na středisku jsme v noci promítali fotky z našeho ročníku a skoro zamáčkli slzu. To byla nostalgie!
Před spaním nesmrtelná píseň "Klukem být" od Maziho a tři místní horory. Ještěže jsem byla unavená a rychle usla!

NEDĚLE
Po pozdním uléhání, pozdní vstávání :) Pražáci se postupně odporoučeli celkem brzo a Brno s Mazim vyrazilo ještě na Vsetínský zámek s vyhlídkovou věží. Mají tam krásné muzeum!
A pak už jenom dobalit...
Tak zase někdy nashledanou Vsetíne, bylo nám u tebe dobře!

Žádné komentáře: