středa 22. října 2014

Bohatá podzimní (hudební) úroda

Je pár kapel jejichž hudební tvorbu skutečně sleduju.
Náhoda tomu chtěla, že letos na podzim se rovnou sešla 3 nová CD. Jedna pecka za druhou.
Takže aby vás náhodou nějaké super album neminulo, tak jdu upozorňovat :)

V září konečně vyšlo čtvrté album kapely Poletíme? s názvem Turbošansón (tak momentálně nazývají svůj hudební styl - uvidíme, jak dlouho jim to vydrží :)). Tahle kapela je prostě brněnská klasika :) Přijde mi, že už se trochu odprostili od jednoduchých písniček o složitém životě, ale pořád zůstávají sví. A dost se v písničkách odráží Rudolfův život... Pokud chcete zažít pořádné Poletíme? naživo (protože jenom tak je můžete skutečně pochopit), tak neváhejte a přijďte se na křest nového CD, který se uskuteční 18. listopadu na Flédě.

V říjnu přišlo na páté album bratrů Ebenů. Tentokrát s názvem Čas holin. Já ty chlapy zbožňuju! Krom toho, že jejich koncerty jsou hrozně fajn, tak jejich texty jsou prostě dokonalé! Neskutečně inteligentní humor! Krásný popis současné společnosti... Co víc dodat. Poslechněte si a myslím, že pochopíte :) Malé ukázky...

Přišel čas holin
Obout lakýrky si nedovolím
Párek na tácku a víno v plastu
To nám to uteklo, už je to tu zas
(Čas holin)

Nebudu číst noviny
Už nikdy nebudu číst noviny
Jsou to jen blbiny kraviny koniny
A voloviny
(Noviny)

Jsme tu jen my
Jen my sami
My jsme ta tornáda, ta tsunami
(Tsunami)

V listopadu pak vyjde album k 20-ti letům kapely Traband s názvem Vlnobeat. Zatím je k poslechu jenom písnička Vidím Tě, ale ta stojí za to! Předpokládám, že zbytek desky bude stejně peckoidní. Už aby to bylo tady :) Jedno je ale jasné - pokud chcete pokřtít s Trabandem jejich nové album a užít si oslavu jejich 20-ti let, tak přijďte 27. listopadu na Flédu (já se tam asi v listopadu zabydlím :)).


Co z toho všeho plyne? Že nevím, co dřív poslouchat :) A že máme v naší zemičce fakt super hudbu.
A že nedokážu moc pojmenovat jaký hudební styl vlastně poslouchám...

Žádné komentáře: